Khalils Aysu

SE LCCH, RLD N Khalils Aysu
Född 2011-09-17
e. SE UCH El-Ubaid’s Genesis
u. SE UCH Khalils Qudiya L-Amru Scheherazade

Aysu, älskade lilla Aysu. Vår gemesamma historia hade sin början i maj 2012 när hennes förra matte satte ut en annons på blocket om att sälja en hund som då hette Minah. Jag skrev då och frågade varför hon skulle säljas och fick svar att det var jobbigt hemma just då och eftersom det verkade som om det skulle lösa sig senare under sommaren bestämde vi oss för att hon skulle bli min ”sommarhund”.

Efter någon enstaka vecka fick jag frågan om att köpa henne men tackade nej av flera olika orsaker. I efterhand är det nej-svaret det enda jag ångrade med den sommaren och senare när jag ville köpa henne så fick jag inte göra det. I augusti 2012 flyttade Aysu därför tillbaka till sin matte och efter det hörde jag inte ett ljud från dem.

I juli 2013 fick jag plötsligt ett sms från matte med frågan om jag ville köpa Aysu och den här gången tvekade jag inte utan svarade ”ja” direkt. Efter mycket om och men kom Aysu därför till mig i mitten/slutet av augusti. Det var även då hon fick tillbaka sitt stamtavlenamn som smeknamn.

Vad jag fick hem var en fet hund med usel päls, långa klor, början till liggsår på armbågarna, lite tandsten på några av tänderna samt en muskelskada i ett bakben. Hon var dessutom stressad och skyggade för väldigt många olika saker, något som fick mig lite förvånad då jag lärt känna henne som en väldigt modig, positiv och framåt saluki. Det tog dock bara någon dag innan hon började hitta tillbaka till den glada, sprattliga saluki som hon är. Nu när hon bott hos mig i snart två år och utvecklats till den mest fantastiska saluki jag någonsin lärt känna.

Aysu är en otroligt enkel saluki. Så otroligt klok, lättlärd, positiv och rolig saluki. Hon är stabil, väldigt påhittig och har även min tidigare hundogillande pappa som sin slav. Helt omöjlig att inte älska fullständigt och varje dag med henne gläds jag åt att ha henne i mitt liv.

När det gäller tävlingsprestationer så blev hon snabbt en av landets bästa lure coursing-salukis. 2a på årslistan samma år som hon fick licens, lure corusing-champion så snabbt det blev möjligt och snart testar vi att tävla i rallylydnad. Utställning har vi också provat, men vi är inte så förtjusta i det och domarna tycker nog att hon är lite väl liten och tanig i kroppen. De skulle se henne jaga istället, det är då hon kommer till sin fulla rätt. Underbar är hon, minst sagt!

Hela stamtavlan m.m. kan ni se här: (Länk som öppnas i ny flik)

(Sidan om Aysu uppdaterades senast 2015-08-06)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s