Ebrah

Khalils Ebrah Eliana Bint Wesper
Född 2015-07-02
e. SE UCH FI UCH Khalils Chafees Chayton Shariar
u. SE UCH Khalils Wesper Wasimah

“Vill du ha en av valparna?” frågade uppfödaren en dag när jag nyfiket frågade om den planerade kullen, en kull som jag trodde att skulle bli bland de bästa på länge. Det var inte helt optimalt att köpa valp då, men med lite trixande och fixande samt underbar hjälp från uppfödarna så löste allt sig och min Ebrah flyttade hit.

Ebrah kan nog sägas vara den första saluki som flyttar hit pga stamtavlan. Jag har mycket god koll på vad som finns bakom henne och har varit mycket förtjust i alla släktingar som jag träffat (vilket är många vid det här laget!). Dessutom är hon ett barnbarn till min allra första saluki, min högt älskade Zala.

I skrivande stund har hon precis blivit 1 år gammal. Jag kan ännu en gång konstatera att det där med valpar inte är min grej egentligen, men jösses vilken bra hund jag fått hem! Ebrah är mentalt sett mycket av allt, vilket jag älskar. Hon är otroligt energisk, alltid positiv, intensiv i det mesta hon gör och gör aldrig något halvdant. Hon är orädd, social och en ren fröjd att träna med eftersom hon är extremt intelligent. Trots detta har hon inga som helst problem med att slappna av inomhus, sover lugnt i bilen och kan koppla av bra även i helt nya miljöer. Utöver detta tycker jag att hon är otroligt tjusig att titta på, både stillastående och i rörelse.

Sammanfattningsvis kan det sägas att hon än så länge är bättre än väntat, trots skyhöga förväntningar från min sida. Det bästa är ändå att hon blir mer och mer underbar för varje dag som går, mer och mer vuxen helt enkelt. Det ska bli otroligt kul, spännande och fartfyllt att dela livet med den här lilla vilden!

(Mer av stamtavlan går att se här för den som är nyfiken: Länk! )


(sidan senast uppdaterad 2016-07-10)