Aysus tävlingar

Här publicerar jag Aysus samtliga tävlingsresultat med äldsta tävlingen längst ner på sidan. För att se bilderna i större format: klicka på dem.

2016-11-19, Rallylydnad nybörjarklass, Väsby BK.
80 poäng!
Äntligen, äntligen efter flera års drömmar så fick jag någon form av lydnadstitel med en saluki. Nu är Aysu inte bara lure coursing-champion, hon har även titeln RLD N. En mycket(!) usel start blev det som till stor del orsakades av att det var så trångt utanför starten att vi bara kunde stå stilla och hoppas på att inte bli översprungna. Efter skylt nr 2 fick vi bara en enda poängs avdrag, ett sträckt koppel. Vi fick också sluta med fin känsla, Aysu travade bredvid med bra spänst i steget och gungande svans. Underbart!

 

2016-06-06, Rallylydnad nybörjarklass, Apollogruppen.
72 poäng, andra kvalificerande resultatet.  Placerad 12 av 19.
Som vanligt blir det välarrangerat och trevlig stämning när Apollogruppen ordnar tävlingar. Mindre trevlig var Aysus trötthet, det måste ha berott på trötthet efter en väldigt aktiv helg, för jösses vad seg hon var! Det var inget tempo alls och jag fick kämpa för att alls få henne med mig. Hade det inte varit en för oss väldigt lätt bana så hade vi brutit någonstans på mitten och att vi alls fick kvalificerande resultat förvånade mig. 13 poängs avdrag för att jag är så vrålkass på att hantera koppel, så Aysu var duktig ändå. Nästa gång ska vi försöka göra det med bättre känsla också!

 

Vinstrikaste lure coursing-tik 9a år 2015. (bäst placerad av de som bara tävlat tre gånger

2015-10-24, Rallylydnad nybörjarklass, Bro-Håbo.
83 poäng! Placering 30 av 46
Dubbla starter en dag kan vara bra ibland. Nu hade Aysu fått bekanta sig med miljön och förstått att hundarna där inte brydde sig om henne. Vi kunde dessutom vara så att vi såg de andra utan att vara mitt bland dem fram till starten. Hon var lite trött, men hon var betydligt mer följsam och hur duktig som helst. Bästa poängen hittills, nu vill jag bara kombinera det med energin hon hade på debuten en månad tidigare. “Trevlig runda!” var domarens kommentar och vi fick en liten rosett!

2015-10-24, Rallylydnad nybörjarklass, Bro-Håbo.
0 poäng, diskvalificerad.
Maximal otur, start tidigt på morgonen och vi hade startnummer 1. Resultatet? Aysu var spänd, spänd och ännu mer spänd eftersom hon inte hunnit bekanta sig med miljön och funderat på vad alla hundar gjorde där. Efter att ha tragglat oss genom drygt halva banan klappade jag henne och gick av planen.

 

2015-10-10, Lure coursing inoff. Klubbmästerskap, Månkarbo.
171p, delad andraplats, 32 startande hundar.
Ett lopp sprangs på en 800m lång bana, en riktigt bra bana måste jag säga, en av de bästa jag sett. Det var bra kurvor och svängar, en kulle mitt på fältet som tvingade hundarna att tänka till lite osv. Aysu sprang fint och var som vanligt hur glad som helst.

 

2015-10-03 Lure coursing, Katrineholm.
320p, plats 6 av 21 startande tikar.
Aysus sämsta placering hittills, men det var knappast förvånande eftersom hon var i riktigt dålig form. Tillräckligt bra form för att kunna genomföra provet utan risk för skador, men inte mycket mer. Det blir lätt så med valp i huset som försvårar den dagliga motionen. Aysu hade i alla fall lika kul som vanligt och fick springa med riktigt duktiga hundar. De som blev placerade före henne, de är otroligt duktiga, så jag tänker inte muttra det minsta över resultatet. Det känns rättvist och bra, även om banorna inte var de bästa.

 

2015-09-20 Rallylydnad nybörjarklass, Bro, Rottweilerklubben arrangerade.
63 poäng, plats 21 av 30.
Debuten avklarad, med betydligt bättre känsla än väntat. Solen strålade och allt var fint. Aysu var otroligt duktig och med tanke på att vi fick 2st “fel moment” pga träningsslarv från min sida kändes poängen helt otrolig. Kommentar från domaren om fin kontakt kändes underbart att få. Nästan så att jag hade glädjetårar i bilen på vägen hem.

 

2015-07-05 Lure coursing, Söderköping.
168p, vinst! 14 tikar tävlade.
Total motsats mot förra tävlingens eviga regn och lervälling. Här var det gassande sol som gällde! Pga det så sprang hundarna bara ett lopp och det var otroligt jämnt i toppen bland tikarna. Aysu lyckades ändå vinna, något som jag såklart är väldigt glad för.

2015-05-17 Lure coursing INT, Norberg.
370p, placerad 1a med cert, cacil och championat! 15 tikar tävlade.
Jag har aldrig varit på en så blöt tävling som den här. Det regnade så mycket att bilarna efteråt fick bergas bort med traktor… Banan var tung att springa på men Aysu var duktig, glad och fin.

Vinstrikaste lure coursing-tik 2a år 2014.

 

2014-12-14 Internationell utställning, SKK.
Domare: Mark Cocozza
Very good.
Jag åkte dit och hoppades på två saker, att Aysu skulle få ett very good (eftersom det behövs till lure coursingen) och att hon skulle tycka att utställningsmiljön var ok. Aysu uppförde sig exemplariskt, långt över förväntan och ett very good fixade vi! Hade hon bara slappnat av lite mer när jag ställde upp henne och hade hon inte kastat sig efter tappat godis på marken hade det känts om möjligt ännu bättre.
DSC_3915
“Ultra square bitch. Would like a little more substance and bone. Good neck. Front feet a bit flat. Could have more depth of chest. Good length of neck. Good topline and underline. Holds herself well but has not enough reach and drive on the move.”

2014-09-21 Lure Coursing, Nyland.
323p, placerad 3a. 14 tikar tävlade. I första loppet blev det en läskig kullerbytta pga blött gräs. Aysu klarade sig dock utan skador och andra loppet tillsammans med underbara Al-A’lim Janan blev superfint.

2014-08-24 Lure Coursing INT, Lycke.
167p, placerad 2a med cert och r-cacil. 19 tikar tävlade.
Aysu fick springa med duktiga Arriyad Nour på banan som var svår att se pga högt gräs. Det blev ändå ett jämnt lopp och de var båda två jätteglada vid målgången.

2014-08-17 Lure Coursing, Bjurholm.
364p, placerad 1a med cert. 10 tikar tävlade.
En helt fantastisk tävling både vad gäller det mänskliga sällskapet och Aysus fina prestationer på fältet. Högst poäng av alla hundar oavsett ras fick hon också. Duktig tjej!
DSC_4526

2014-07-28 Lure Coursing INT, Katrineholm.
334p. placerad 2a, cert och r-cacil! 16 tikar tävlade.
Andra tävlingen, Aysus första internationella. Två lopp på olika fält och en Aysu som i vanlig ordning var pigg, glad och duktig.

2014-07-19 Lure Coursing, Bara.
172p, placerad 2a (samma poäng som 1an). 8 tikar tävlade.
Aysus fantastiska debut. Bana som började med en rejäl uppförsbacke och sedan fortsatte upp och ner med många snäva svängar. Bara ett lopp den dagen pga värme.
DSC_3903

2014-03-15 SvVK-utställning, Upplands Väsby.
Domare: Irene Naarits
Good. (Denna gång troligtvis för att Aysu tyckte att det var jätteläskigt med alla hundar och helst ville fly in i buren där bästisen Badia satt. Stackars lilltjej…)

“Very fine in bone, small feet, feminine head, very nice expression, good neck and topline, good angulation front + rear, should like more chest stronger ribcage, not in good coat and hairless areas on chest and upper thighs (hips?), enough drive in reach and front (feet?).”

2012-07-28 SvSR-utställning, Tammsvik.
Domare: Jean Luc Lemouzy
Good. (Jag skyller lite på att Aysu var extremt skendräktig efter sitt första löp)

“10 months. Lovely head, feminine. Correct construction. Perhaps shown after her season. Very light angulation. Correct topline. Chest need to develope. Moved well.”

2012-07-15 SvSR-utställning, Gammelkroppa.
Domare: Paul Shimmin
Exellent, oplacerad.

“Pretty bitch with nice head, good over all body shape. Moved positively.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s