Om mig

Vem är det som ligger bakom den här bloggen? Ninni Österholm heter jag och jag är en tedrickande salukiälskare från Stockholm.

Djur har alltid funnits i mitt liv, men det var år 2010 som jag första gången kom till kennel Khalil via en salukiägande bekant. Det var då jag på riktigt började bli kär i salukin som ras och därefter har det bara blivit mer och mer av allt.

2006 fick jag möjlighet att ta hem en egen hund och det var min älskade tant Zala som bott på kenneln. 2008 fick hon en kull på Khalils och där köpte jag min älskade Wahidah. Jag pluggade på naturbruksgymnasie med hundriktning och tillsammans med mina salukis utforskade vi alla delar av hundvärlden. Vi testade agility, spår, lydnad, pratade avel och hundmentalitet och lärde känna hundägare med alla tänkbara typer av hundar. Jag tävlade även lydnadsklass 1 en gång med en av lärarnas lilla dvärgschanuzer.

Min Wahidah tvingade mig att lära mig mycket. Hon var inte helt lätt med sin enorma mängd energi, självständighet och påhittighet. Att lära sig mer om hundträning och hundpsykologi blev ett måste. Wahidah fick tyvärr en muskelskada som ung, som dessutom felbehandlades pga okunnighet från såväl mig som veterinärer och “kunnigt folk”. Det tvingade mig att några år senare lära mig ännu mer om det fysiska hos hundar, något som en otroligt duktig fysioterapeut hjälpte mig mycket med. Jag hade även börjat läsa på mycket om hur foder påverkar hundars kroppar och fick mer och mer förståelse för hur mycket vi kan påverka. Wahidah själv blev bara knappa 6år pga sin skada, kroppen höll inte för att leva ett så aktivt liv hon ville.

Med hennes halvsyster Aysu försöker jag därför nu att göra “alla rätt”, vilket såklart inte är möjligt, men det går betydligt bättre med henne än med Zala och Wahidah. Vi lär oss fortfarande massor, båda två. Jag själv jobbar med hundar nu och håller på att utbilda mig till hundmassör på Axelsons. I skrivande stund är det dessutom bara en vecka kvar tills nästan-syster Ebrah kommer hit. Så snart, snart har jag två underbara salukis igen. Jag längtar.

(Jag och Wahidah på vår första rallylydnadstävling.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s