Nyårsafton med hund.

Ja, imorgon är det åter igen dags för nyårsafton. Det har faktiskt varit förvånansvärt lugnt med fyrverkerier här i år. Någon enstaka smäll här och där de senaste veckorna, men inget mer än så. Bara en rapport om ungar som kastar fyrverkerigrejs mot andra och det är först ikväll som det börjat smälla mer ordentligt.

Som tur är så är mina hundar helt oberörda. Inte ens när det för några dagar sedan kom en enorm smäll rakt ovanför huvudena på oss så brydde de sig. Eller ja, vi kastade oss alla mot marken av ren reflex, men hundarna avreagerade på någon millisekund. (Värre var det för två barn i närheten som fick panik och började storgråta… Det är inte bara hundar som kan bli negativt påverkade.)

Hur som helst, imorgon tar vi det säkra före det osäkra.

Vi vaknar tidigt, tar en rejäl långpromenad och njuter av fin natur.
Därefter blir det en rejäl måltid. Aysu får en kalkonhals. Ebrah ska få något annat (troligen ett lass kycklingvingar och lite kött av något slag).
Hundarna får sedan vila tills det är dags för en längre rastningsrunda. Den tar jag så sent som jag vågar, men innan det blir mörkt. Därefter blir det bara någon snabbkiss utanför dörren vid behov och vi kommer absolut hålla oss ifrån att gå mellan husen (där förstärks eventuellt fyrverkeriljud).

Hundarna kommer ha på sig rymningssäkra selar och reflexvästar. Får de tråkigt så tränar vi lite rallylydnad eller så tar jag fram någon aktiveringsleksak till dem. Jag har även lagt ut en extra matta i sovrummet och kommer ha något täcke och annan ljuddämpning i fönstret.

Jag själv kommer roa mig med städning, måla i målarböcker, spela bilspel på ipaden, äta gott och spela bingolotto. Förhoppningsvis blir övergången till år 2017 lugn både för oss och alla andra.

This entry was posted in Vardagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s