Min lilla draghund!

Ja, nu har det hunnit gå någon vecka sedan utställningen. Vi åkte dit, Ebrah uppförde sig utmärkt, smakade godisar i alla montrar som erbjöd sådant, fjantade runt i ring och fick ett excellent. Allt gick som det skulle med andra ord!

Vad vi sedan gjort, som är betydligt roligare, det är att testa drag!

Det var egentligen inte planerat. Planen var att åka till Västerås för att vara med på ett turf-event och då promenera runt i en skog. (Turf är en mobilapp där du med gpsens hjälp tar olika zoner/platser. Du får poäng för att du tar zoner och poäng för tiden du har dem, ibland träffar du andra turfare ute och när andra tar dina zoner är det bara att ge sig ut för att ta dem igen, extremt beroendeframkallande!)

Jag är tävlingsmänniska. Ebrah är vild. Jag hade en ordentlig sele på henne och ett hållbart koppel. Eftersom vi skulle hålla på med turf i två timmar och ta så många zoner som det bara gick så var ju en hög hastighet att föredra…

Innan start knöts Ebrahs koppel runt min midja, sedan sprang vi! Jäklar vad vi sprang! Ebrah älskade det hela, låg på som en galning i kopplet men höll sig förvånansvärt nog till stigar och skogsvägar, lyssnade på mina “vänta!” vid zoner eller nedförsbackar… Jag själv, jag skrattade i princip hela tiden. Det var så galet kul och gick så hysteriskt fort! Jag har aldrig, aldrig varit med om något liknande, aldrig någonsin förflyttat mig så snabbt utan motordrivet fordons hjälp. Troligen sprang vi snabbare än vad jag vanligtvis cyklar…

Det här kommer vi utan minsta tvekan att göra fler gånger! Jag behöver bara ordna lite ordentlig dragutrustning. Ebrah har en dragsele, men that’s it.

Hurttas dragbälte ska införskaffas:

Jag är sedan löjligt sugen på att köpa fina dragselar till både Ebrah och Aysu. Jag har en gul och blå Zero DC till Ebrah, som vi fick av en vän. Den dag jag anser mig rik nog att köpa en ny till Ebrah bara för att ha något snyggare så blir det en orange sådan:

Jag ska även mäta Aysu för att se om någon Zero DC kan passa henne. Hon är ju om möjligt ännu märkligare i kroppsbyggnaden än Ebrah… En grön hade varit utmärkt till henne!

Sedan ska vi “bara” ha någon typ av lina också. Jag kommer börja med ett vanligt koppel, men när vi hunnit bli vana och vet vad vi behöver, då ska något mer riktigt köpas.

Produktbilderna kommer från www.dogmania.se, min absoluta favoritbutik på nätet. Snart ska det storshoppas… (Hundarna ska även få lite tugg och kanske någon leksak)

This entry was posted in Vardagen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Min lilla draghund!

  1. Johanna says:

    Baggens linor är verkligen to die for! Hur sköna som helst, ganska stum expander (blir den för sladdrig funkar den ju inte) och ordentligt hållbar. Finns i många olika längder också.

    Vad roligt att ni hittat draget, och att Ebrah gillar det! Jag kan bara föreställa mig min “bonus”-whippet, om jag hade bett honom att dra. Han hade ganska omgående bett mig själv att dra dit pepparn växer, så han får springa lös när jag drar med Arrak 😀

    • Ninni says:

      Haha,jag gav mig ut med Ebrah igen igår, då var hon inte det minsta dragvillig! Meeen jag tror att det till stor del berodde på att hon hade en ny sele (DC Zero) som är helt annorlunda mot vad hon tidigare haft. På måndag ska jag prova med både henne och Aysu, och då ha andra selar på :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s