Ny bur och tävlingsförberedelser!

Imorgon är det dags att tävla! Herregud. Vad jag har gett mig in på? Vi har inte tränat lika ordentligt som planerat, inte alls, därför är mina målsättningar lägre än vad de var när jag anmälde mig till tävlingen. Rallylydnad är det alltså som gäller, nybörjarklass för båda två.
Jag hoppas på att få kontakt med hundarna innan vi går in på banan, hoppas att klara första skylten med båda hundarna, sedan får det gå som det går. Fokus kommer i alla fall vara på att få en bra känsla. Eventuella bra poäng är bara bonus. Första inomhustävlingen för Aysu och första tävlingen någonsin för Ebrah… Det kan gå precis hur som helst.

Idag har vi lekt lite och lagt in några lätta(!) tricks, inget mer än så. Vi slutade när det var jättekul. Förhoppningsvis är det den känslan de kommer ihåg imorgon.

Från klockan 7 är sekretariatet öppet och för att ge hundarna mesta möjliga tid att landa i miljön så kommer jag satsa på att vara där ungefär då. Vi har en halvtimmes resväg dit, så det är inte så farligt för att vara tävlingsdag.

Däremot fick jag lite panik i onsdags. Jag behöver ju “förvaring” av hundarna när de inte tävlar. Det är vanligtvis inga problem eftersom de är lugna i bilen. Vad jag inte hade tänkt på är att tävlingen kommer ta flera timmar och att det bara kommer vara några få plusgrader utomhus. Det blir kallt i bilen då!

En tygbur behövde köpas, en mindre än den enorma jag redan har. En bur som Aysu kan vara i men som jag vid banvandring kan ha båda i, lite tillfälligt sådär.

Problemet är att burar i billighetsaffärer tenderar att vara på tok för små för mina hundar och burar i riktiga djuraffärer ofta är gräsligt dyra. Då är det tur att internet finns och ännu mer tur att det finns tokigt bra webbshoppar!

Min jättestora bur köptes från 4 Dogs och leveransen då gick på ynka två dagar. Därför letade jag upp en ny bur där, en stor men mycket billigare (och snyggare) än vad de brukar vara i fysiska butiker. Idag, 1½ dygn efter beställningen gjordes, så kom buren!

Jag är jättenöjd och nu kommer vi nog kunna koppla av.
(Självklart kommer jag lägga in mjuka saker i buren också, här testar vi bara storleken)

This entry was posted in Tävling, Vardagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s