Läge för en nackkota!

I morse gjorde jag en ny upptäckt. Ebrah har dubbla hörntänder i överkäken! Vuxentänderna har alltså börjat komma fram, men valptänderna har inte ramlat än. Den ena sitter dock inte helt stenhårt fast.

I dagsläget är jag inte orolig för problem. Jag avvaktar och ser vad som händer helt enkelt. Skulle valptänderna sitta kvar för länge så får veterinär plocka ut dem. För att det inte ska behöva ske så ska jag försöka hjälpa valptänderna att ramla.

Nu är det alltså utmärkt läge för att träna tricks med valpen och belöna med lite dragkamp och andra leksaker som hon gillar att tugga på. Det var också läge att ge henne en första nackkota och efter jobbet åkte jag iväg till en djuraffär där jag hittade en(!) stor nackkota från hjort. Den köptes och nu på kvällen fick hon den.

Ebrah var väldigt fundersam i början, men efter ett tag började hon tugga rejält på den. Hon fick dock inte bort speciellt mycket, så mer ordentlig middag väntar henne senare.

This slideshow requires JavaScript.

This entry was posted in Hundmat, Vardagen. Bookmark the permalink.

4 Responses to Läge för en nackkota!

 1. Marianne Hirvelä says:

  Nu blev jag hemskt nyfiken på den där nackkotan 🙂 Hittar du den i frysdisken i djuraffären eller hur ligger den?? Vad frågar du efter? Vilken djuraffär?? Förlåt mig mina 100 frågor men jag blev så nyfiken, hoppas att det är ok 🙂
  Mvh Marianne i Västerås

  • Ninni says:

   Jag gillar frågor, så det är lugnt 😉 Den här låg i frysdisken på zoo.se, den ingår i Emmzos sortiment, så alla återförsäljare av Emmzo ska kunna ta in nackkotor till butik. Annars går det att kolla med slakterier, små gårdar osv om de har något som en kan få köpa billigt, ibland går det!

 2. Thone, som är född 7 juli har också haft en massa dubbeltänder, men de senaste dagarna har det trillat ut flera stycken 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s